Jubileumconcert: Wester Harmonie viert 115 jarig bestaan

115 jaar Westerharmonie 2019

23 juni 2019
15:00

In 2019 bestaat de Wester Harmonie 115 jaar. Om dit te vieren geeft de WesterHarmonie samen met muziekgezelschap Eensgezindheid uit Halfweg een dubbelconcert.

Bijzonder is dat beide orkesten op dit moment worden geleid door dezelfde dirigent en dat ze van oorsprong voortkomen uit een zelfde traditie, namelijk uit de personeelsorkesten van een suikerfabriek, de Wester uit de Amsterdamse Wester Suikerraffinaderij.

Tijdens het concert brengen beide orkesten niet alleen een gezamenlijk muziekstuk ten gehore, maar ook een eigen programma.

WesterHarmonie

• Nanga Parbat, King of Mountains (Michael Geisler)
  • Riet en biet suite; the four elements of sugar, jubileumcompositie voor de WesterHarmonie, Vincent van den Bijlaard (2014)
  • Paris Montmartre (Hubert Giraud, George Auric & Louis Abel, Pierre Louiguy, Joseph Kosma, Henri Betti, arr. Toshio Mashima)

Eensgezindheid

• Nader te bepalen

WesterHarmonie en Eensgezindheid

• The Lord of the Rings (1988) van Johan de Meij.

Undercurrent, Papaverweg 265, 1032 KE Amsterdam Noord.
Gratis parkeren.

Voorafgaand aan het jubileumconcert heeft de WesterHarmonie een repetitieweekend gehad op 6-7 april 2019 in Stay-Okay Heemskerk voor de Wester met groepsrepetities waarbij Eensgezindheid voor een deel mee repeteerde. Daarnaast zijn twee dagen (19 mei en 16 juni) ingepland, deels met sectierepetities en deels tutti repetities voor de beide orkesten.

De reguliere repetities kunnen de muzikanten zelf uitbreiden met bezoek aan het andere orkest; de Wester repeteert op vrijdagavond en Eensgezindheid op dinsdagavond.Prins-Bernhard-Cultuurfonds_RGB_logo