Jubileumconcert: Wester Harmonie viert 115 jarig bestaan

115 jaar Westerharmonie 2019

23 juni 2019
Hele dag

In 2019 bestaat de Wester Harmonie 115 jaar.

Om dit te vieren geeft de WesterHarmonie samen met muziekgezelschap Eensgezindheid uit Halfweg een dubbelconcert met als slotstuk de gezamenlijke uitvoering van een groots harmoniewerk: The Lord of the Rings van Johan de Meij. Tijdens het concert brengen zowel Eensgezindheid als de WesterHarmonie ook andere muziekstukken ten gehore.

Het muzikale programma, de tijd en locatie worden later bekend gemaakt.

Voorafgaand aan het jubileumconcert organiseert de WesterHarmonie een repetitieweekend op 6-7 april 2019 in Stay-Okay Heemskerk voor de Wester met groepsrepetities waarbij Eensgezindheid voor een deel mee repeteert. Daarnaast zijn twee dagen (19 mei en 16 juni) ingepland, deels met sectierepetities en deels tutti repetities voor de beide orkesten.

De reguliere repetities kunnen de muzikanten zelf uitbreiden met bezoek aan het andere orkest; de Wester repeteert op vrijdagavond en Eensgezindheid op dinsdagavond.

Bijzonder is dat beide orkesten op dit moment worden geleid door dezelfde dirigent en dat ze van oorsprong voortkomen uit een zelfde traditie, namelijk uit de personeelsorkesten van een suikerfabriek, de Wester uit de Amsterdamse Wester Suikerraffinaderij.