Het orkest

Het orkest van de Wester Harmonie bestaat uit mensen die tenminste één eigenschap delen: plezier in het spelen, maar met een serieuze ondertoon.

De ca. 30 leden zijn amateurs met uiteenlopende muzikale ervaring. Veel leden spelen naast dit orkest nog in een andere ensemble zoals een kamerorkest, blaaskwintet, straatorkest of bigband. De leeftijd van de muzikanten varieert van rond de 30 jaar tot 60+.

Concerten op maat

De Wester Harmonie is een symfonisch blaasorkest dat met verrassende voorstellingen het begrip harmonie een geheel nieuwe inhoud wil geven. De Wester Harmonie treedt graag op in de openlucht en wordt ook uitgenodigd om te spelen in bejaardenhuizen en op volkstuincomplexen. Het bedenken van een activiteit op maat, zoals een kinderconcert met leuke, educatieve quiz, behoort tot onze traditie. Dat daarbij instrumenten worden voorgesteld en  naar ritmes en sfeer van de muziek wordt gevraagd, valt ook bij volwassen in de smaak. Het orkest treedt ook op met andere gezelschappen, zoals in 2015 met de Amsterdamse theatergroep Toetssteen in de theatervoorstelling “AJAX, mijn club”.

Sfeer van het orkest proeven? Lees onze blogs!