Winterconcert 2021

19 december om 14:00 - 15:30

Op zondag 19 december 2021 verzorgen onze WesterHarmonie en Muziekvereniging Eensgezindheid uit Halfweg een gezamenlijk winterconcert. Wie nog niet in het Dorpshuis van Halfweg Zwanenburg is geweest, krijgt op deze zondagmiddag de gelegenheid om het prachtige nieuwe gebouw te bewonderen.

Eindelijk, het kan weer!

Het publiek kan gaan genieten van een gevarieerd programma met o.a. het verstilde Intermezzo Sinfonico uit de opera Cavalleria Rusticana van Mascagni, het verhalende Noah’s Ark van de Belgische componist Ben Appermont en bekende filmmuziek van de in 2020 overleden componist Ennio Morricone. Uiteraard is er zo vlak voor Kerst ook sfeervolle kerstmuziek en wordt een vrolijke Engelse Christmas-medley gespeeld.

Het belooft een heerlijke middag te worden, en dat mag ook wel want het is pas het tweede concert dat de WesterHarmonie na bijna 2 jaar geeft. Het vorige optreden was een buitenconcert op 17 oktober 2021 op een steiger in het Westelijk Havengebied van Amsterdam in het kader van het project: “Weg die muur”.

Beide muziekverenigingen zijn ondanks hun hoge leeftijd van meer dan 100 jaar, nog springlevend. De orkesten hebben veel gemeen. Zo komen ze allebei voort uit de personeelsverenigingen van de plaatselijke suikerfabrieken, en tegenwoordig staan ze onder de bezielende leiding van één en dezelfde jonge dirigent: Rob van der Sterren.

Aanvang:          zondag 19 december 2021, 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.
Toegang:          10€, kinderen tot en met 12 jaar 5€, inclusief consumptie.
Locatie:            Dorpshuis, Dennenlaan 133A, 1161 CN Zwanenburg.
Parkeren:         Voldoende parkeerplaatsen in de omgeving.
OV:                    Het Dorpshuis is als volgt bereikbaar:

• bus 80 – halte Oranje Nassaustraat, Halfweg. 15 minuten lopen.
      • NS – station Halfweg-Zwanenburg. 18 minuten lopen.

Bestel hier je kaarten

Een coronatoegangsbewijs * (*voor zover per 19/12/21 van toepassing) gebeurt door met de CoronaCheck Scanner-app de QR-code van het coronatoegangsbewijs te scannen.

(Een keuze uit) de volgende muziek:

• Moment for Morricone – arr. Johan de Meij
  • Intermezzo Sinfonico uit Cavelleria Rusticana – Pietro Mascagni / arr. Jos van de Braak
  • Noah’s Ark – Bert Appermont
  • Shirim – Piet Swerts
  • Polish Christmas – Johan de Meij
  • Holly Jolly Christmas Medley – Stefan Schwalgin.
  • Sleighride – Anderson / arr. Mellema
  • een selectie van internationale kerstliederen.

Datum:
Tijd: