Winterconcert 2022

18 december om 14:00 - 15:30

Op zondagmiddag 18 december 2022 verzorgen onze WesterHarmonie en Muziekvereniging Eensgezindheid uit Halfweg een gezamenlijk winterconcert. Wie nog niet in het Dorpshuis van Halfweg Zwanenburg is geweest, krijgt op deze zondagmiddag de gelegenheid om het prachtige nieuwe gebouw te bewonderen. Zoals veel culturele evenementen werd ook dit Winterconcert, oorspronkelijk gepland op 19 december 2020, geen doorgang vinden vanwege corona. Het concert werd diverse keren verplaatst maar ook toen gooide corona roet in het eten.

Nu, twee jaar na dato, is het dan eindelijk zover

Het publiek kan gaan genieten van een gevarieerd programma met o.a. het verstilde Intermezzo Sinfonico uit de opera Cavalleria Rusticana van Mascagni, het verhalende Noah’s Ark van de Belgische componist Ben Appermont en bekende filmmuziek van de in 2020 overleden componist Ennio Morricone, aangevuld met nader te bepalen muziek.

Het belooft een heerlijke middag te worden.

Beide muziekverenigingen zijn, ondanks hun hoge leeftijd van meer dan 100 jaar, nog springlevend. De orkesten hebben veel gemeen. Zo komen ze allebei voort uit de personeelsverenigingen van de plaatselijke suikerfabrieken, en tegenwoordig staan ze onder de bezielende leiding van één en dezelfde jonge dirigent: Rob van der Sterren.

Datum:
Tijd: