Voorzitter Hans Lington neemt afscheid van de WesterHarmonie

Bij de laatste ledenvergadering in november 2014 trad Hans Lington na 31 ½ jaar terug als voorzitter van de WesterHarmonie. Hans heeft zijn taak altijd ruim opgevat: In al die jaren was hij het aanspreekpunt binnen het orkest en naar buiten toe. Hij communiceerde met de gemeente, het stadsdeel, en de verhuurder van de repetitieruimte, regelde het transport bij concerten en sjouwde de ene kist na de andere het busje in en uit. Tussen het trombone spelen door plande hij concerten en regelde invallers, als die nodig waren. 2012-10-06 SloterProms 003

Hans was niet alleen voorzitter, maar ook 34 jaar trombonist van het orkest. Op zijn eerste repetitie speelde hij vol enthousiasme mee. Toen hem werd gevraagd hoe het ging zei hij: .. “Lekker, maar het klinkt wel vreemd“. Hans bleek met zijn c trombone ijzerenheinig de bes-partij te hebben gespeeld.

Nu Hans de Randstad verlaat, is het de kunst om weer zo’n veelzijdige muzikant te vinden. De WesterHarmonie zal Hans missen als voorzitter en trombonist.

Met de verhuizing en het vertrek van Hans is er een vacature bij de (groot)kopersectie. Wie durft?