Een lang verwacht feest …

Lord of the rings - muzikanten Westerharmonie Amsterdam

Toen mijnheer Bilbo Balings van Balingshoek bekend maakte, dat hij weldra met een bijzonder luisterrijk feest zijn elftig-en-eerste verjaardag zou vieren, werd dit in Hobbitstee het gesprek van de dag.

Zo begint Tolkiens ‘In de ban van de Ring’. En zonder ons te willen meten met de grote schrijver, begint deze blog met een variant hierop:

Toen de Wester Harmonie bekend maakte, dat zij weldra met een bijzonder luisterrijk feest haar 115de verjaardag zou vieren, werd dit in Harmonieland het gesprek van de dag. De grote vraag was, wat had de Wester nu weer voor iets moois bedacht. De Wester Harmonie lijkt wel wat op Bilbo Balings: ondanks haar respectabele leeftijd heeft zij altijd haar jeugdig elan behouden en zij lijkt maar niet ouder te worden. Voor haar geen rustig, gezapig bestaan met standaardrepertoire: zij is altijd in voor avonturen en uitzonderlijke dingen.

En zoals Gandalf Frodo aanspoorde om op weg te gaan en iets groots te verrichten, zo zette dirigent Rob van der Sterren de route uit die leidt naar de feestelijke uitvoering van Symphonie nr.1 ‘The Lord of the Rings’ van componist Johan de Meij op 23 juni 2019. En net als bij het Genootschap van de Ring is dat een queeste die niet door het orkest alleen kan worden volbracht. Om het muziekstuk uit te voeren is een leger aan slagwerk, fluiten, hobo’s, klarinetten, saxofoons, hoorns, trompetten, trombones en tuba’s nodig. Hulptroepen werden gerekruteerd vanuit het nabijgelegen dorp  Halfweg: vanuit harmonie ‘Eensgezindheid’. En zo gingen de muzikanten in januari 2019 op weg, het betoverende avontuur tegemoet.

Lord of the rings - muzikanten Westerharmonie Amsterdam

In de donkere januarimaand begonnen de repetities. De muzikanten zien uit naar de eerste grote mijlpaal op de route: een repetitieweekend in een kasteel. Intussen ging een groep verkenners op weg door verlaten en besneeuwde velden om de beoogde locatie van het Jubileumconcert te inspecteren.

Wil je meer weten over de route naar het feest van de 115 jarige Wester Harmonie? Onze rapporteurs doen de komende tijd op deze plaats verslag. In dit blog stellen zij de verschillende leden van het muzikale gezelschap voor. Net als jij zijn zij heel benieuwd waartoe het avontuur leidt. We houden je graag op de hoogte! Dus blijf ons volgen.

Meer columns lezen?

Lees de hele reeks columns met het thema “the Lord of the Rings” en de Westerharmonie:

Een gedachte over “Een lang verwacht feest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *